Generationsboende i Klippan

I januari 2017 började vi byggnationen av två stycken parhus till familjerna Säflund och Larsson. Efter 9 månader stod de fyra lägenheterna klara och nedan kan ni följa utvecklingen av projektet.

Publicerad 28 september, 2017

Parhusen har nu genomgått slutbesiktning och familjerna kan börja flytta in. 

Publicerad 12 september, 2017

I Klippan är vi nu på sluttampen och allt går i en rasande fart. Det är bara 2 veckor kvar till besiktning och alla trådarna ska knytas ihop. Alla installationer är klara, det invändiga snickeriet är färdigställt och även plåtarbetet är klart. Det som återstår är att sätta upp planken som avgränsar lägenheterna och även en del markarbete.

Publicerad 27 juli, 2017

De två förråden är i princip klara och se så snyggt det blir! Bygget är igång under semestern och i nästa vecka levereras inredning till toaletterna, lister och entrétak. 

Publicerad 26 juni, 2017

Utsidan på båda parhusen är i stort sett klara, bara små fix kvar. Det ska läggas genomgående klinkergolv i båda parhusen vilket våra samarbetspartners påbörjar idag. När det är lagt kommer inredningen att börja levereras. Projektet rullar på i bra fart och när golvet är färdig kommer det färiga resultatet att publiceras. 

Publicerad 19 April, 2017

Byggarna kör på som bara den i Klippan!! Fönsterna är i, takpannorna är lagda och plåtarbetet är påbörjat. Nu hoppas vi att våren snabbar på så det blir lite varmare för våra byggare.

Publicerad 30 Mars, 2017

Nu är husen täta - väggar är uppe, takstolar och tak är på och takpannorna är på gång! 

Publicerad 20 Mars, 2017

Nu har vi kört igång bygget på Färgaregatan i Klippan ordentligt!! Väggarna på båda parhusen levererades på onsdagen förra veckan och stod färdigmonterade på fredagen. Idag, måndag 20 mars, levererades takstolarna och de beräknas vara på plats under dagen. Senare i veckan kommer även råspont, papp, läkt och takfotskil upp.

Allt går som det ska så ska bli spännande att följa fortsättningen!

Generationsboende i Klippan - ett smart sätt att bo 

På Färgaregatan, Klippan, pågår det just nu en byggnation av två parhus till två familjer med en stark relation till varandra. Bygget startade i januari 2017 och planeras att stå färdigt i september samma år. Vi kommer att följa de två familjerna löpande under hela byggtiden och uppdatera hur processen fortlöper. 

I det ena huset bor Maj-Britt & Kjell, de nyblivna pensionärerna som är intresserade av ett långsiktigt boende för att underlätta vardagen, till exempel genom närheten till service. I det andra huset bor dottern Carina med maken Mattias och de hemmavarande barnen Sofia och Anna som går i grundskolan och gymnasiet. Det finns ytterligare två familjemedlemmar som är hunden Balto och kaninen Göran.

Båda familjerna har ett stort intresse av att resa och närheten till varandra är perfekt då de kan hjälpas åt att passa husdjuren (och husen!) när den ena familjen är på semester. Deras favoritresmål är Spanien, men de gillar även att upptäcka nya resmål.

Hur kom ni på idén att bygga generationsboende?

Genom bekanta som berättade att de bestämt sig för att flytta till två hus på samma tomt. Vi har alltid umgåtts regelbundet och började prata om att det kunde vara trevligt att bo nära varandra. Vi har även en hund, Balto, som bor växelvis när vi är ute och reser.

Hade ni funderat länge på detta innan ni tog beslutet att bygga?

Det gick ganska snabbt att fatta beslut, kanske ett halvår. Det är olika saker som ska stämma överrens för att vara i rätt fas i livet som tillexempel skola, arbete och boende.

Hur bestämde ni er för Klippan?

Vi bor i kommunen och trivs bra med närheten till natur, service och även det centrala läget i Skåne.

Vill ni berätta lite om tidigare erfarenheter av husbygge?

Både jag och Kjell har byggt tidigare, både på egen hand och med anlitad hjälp. Vi har byggt var för sig, men har såklart hjälpt varandra med våra respektive byggen.

Vad är fördelen med att bygga från grunden?

Att bygga från grunden ger en möjlighet att utforma boendet helt utifrån våra egna behov, att kunna välja utförande och detaljer. Det är även en styrka att kunna följa hela processen och känna till bakgrunden vilket du inte kan när du köper ett redan färdigbyggt hus.

Hur kom ni i kontakt med Husconcept och vad fick er att ta hjälp av oss?

Husconcept har byggt i kommunen och när vi tittade närmare på konceptet såg vi stora fördelar med företagets sätt att arbeta. Vi fick direkt en professionell hjälp att utforma vårt boende efter våra behov och kunde i dialog resonera oss fram till bra lösningar avseende design, byggnadsteknik, materialval och standard på utrustning. Det är tryggt att ha en partner genom processen från idé till slutförande. Ett positivt och trevligt bemötande var en extra bonus.